Greitai prabėgo pačios gražiausios žiemos šventės. Artėjančių švenčių dvasią ypač gerai pajunti mokykloje, kuomet būna kuriami nauji scenarijai, skamba dainos, repetuojami nauji spektakliai, siuvami kalėdiniai kostiumai ir t.t. Pasiruošimas šiai šventei užtrunka ne vieną savaitę, tačiau Kalėdinės šventės spindesys atperka visus rūpesčius.

Šiais metais E-mokykloje pravesti Kalėdinę šventę buvo pakviesta Indrė Mineikienė – meninkė kurianti Indianos valstijoje. Ji yra baigusi kelis universitetus Lietuvoje ir Austrijoje. Menininkė kuria dirbinius floristikos, odos dizaino, kulinarijos, fotografijos bei kitose meno srityse. Indrė yra labai talentinga menininkė gebanti iš nieko sukurti meno kūrinius, todėl ir savo paskaitose supažindina su įvairaus pobūdžio menu.

Šventinę programą Indrė pradėjo su savo personažu lėle Styvu, kur abu kalbino mokinius ir vėliau pakvietė juos žiūrėti lėlių teatro spektaklį “Kalėdų dovana”. Taip ji režisuoja vaikiškus spektaklius ir juose pati vaidina. Indrė Kalėdų šventei buvo sukūrusi lėlių teatro spektaklį pagal tuo pačiu pavadinimu Birutės Pūkelevičiūtės eiliuotą pasaką. Visas dekoracijas ir spektaklyje dalyvavusias lėles Indrė pagamino taip pat pati. Pati ir įgarsino ir parinko muziką.

Vėliau šventinėje programoje sekė rankdarbio ruošimas. Iš anksto tėveliams buvo išsiųstas priemonių sąrašas, kad kiekvienas šventėje dalyvavęs mokinys galėtų pasigaminti “Kalėdų vainikėlį”.

Linkiu ir toliau mūsų lituanistinei šeimai dalintis neįkainojamomis dovanomis – lietuviška raide, žodžiu, daina, papročiais…

Kristina Vyšniauskienė